ראשי מאמרים מפחדים מהרדמה? דברים שחשוב לדעת לפני הרדמת חיית מחמד לניתוח

מפחדים מהרדמה? דברים שחשוב לדעת לפני הרדמת חיית מחמד לניתוח

מפחדים מהרדמה?

"דוקטור אני פוחד מההרדמה". במאמר זה נסכם את כל השאלות והבדיקות שחייבים לשאול לפני שאתם מביאים את חיית מחמד לטיפול בהרדמה.

במרפאתנו מרדימים כלבים וחתולים על בסיס יומי. מספר פעמים בשבוע אנחנו נשאלים, "האם זה בטוח?", "האם אנחנו לא מסכנים את הכלב או החתול היקרים שלנו?" או, "הוא גם זקן מאוד ואמרו לנו שאסור להרדים אותו". הרבה היסוסים ושאלות שנובעים כולם מהפחד להרדים את חיית המחמד.

שיטות ההרדמה המודרניות כפי שאנו משתמשים במרפאתנו הן מאוד בטוחות, הסיכוי לתמותת חיה בעקבות הרדמה הוא פחות מאחוז אחד! הסיכון כמובן עולה בחיות אשר מובאות למרפאה במצבים קריטיים כגון תאונות קשות. לבעלי חיים אשר מובאים לניתוחים רוטיניים כמו עיקור, סירוס, הסרת גידול, טיפול שיניים, או כל ניתוח אחר, הסיכון כפי שצוין הוא פחות מאחוז. יחד עם כך אין באמור ובשום אופן להקל בדבר ראש. הרדמה בטוחה תלויה בציוד שמשמש להרדמה, מיומנות הרופאים וצוות הטכנאים, חומרי ההרדמה והמעקב אחרי מדדי המורדם משך כל זמן ההרדמה וההתאוששות.

בניגוד לרפואת בני אדם אין תקן שמחייב מרפאות וטרינריות להרדים באמצעים מודרניים ובטוחים. מצער לדעת שיש מרפאות שמרדימות באמצעים מיושנים ואו בחוסר ניסיון ומיומנות ובכך מסכנות את המורדם.


בתמונות: צ׳רצ׳יל בן ה-13 חולה בסרטן שמפושט בגופו. מורדם לניתוח, מרים ראש במרפאה הוטרינרית ברנע מספר דקות אחרי הניתוח, שותה כ-20 דקות אחרי ועל רגליו הולך הביתה כשעתיים אחרי הניתוח.


שאלות שכדאי לשאול לפני שבוחרים מרפאה לניתוח הדורש הרדמה

על מנת לוודא שאמנם הבאתם את היקר לכם למקום הנכון, הנה מספר שאלות שכדאי לשאול את הרופא או את צוות המרפאה:

  1. האם מבוצעת בדיקת דם שמודדת מדדים חשובים לפני הרדמה? בדיקה הדרושה לגילוי ממצאים חריגים, כאלו שעשויים לסכן את החיה. לדוגמא: שינויים בכדוריות הדם, ערכי כליה, כבד, סוכר ועוד מדדים אשר לא ניתן לגלות בבדיקה הפיסיקלית. בדיקה זו מומלצת לא רק לחיות זקנות וחולות אלא לכל חיה, גם מתחת לגיל שנה.
  2. יש לבדוק האם לפני הניתוח ובמהלכו מחוברת החיה להתקן תוך ורידי שאליו מוזרמת אינפוזיה. חיבור תוך ורידי לנוזלים מאפשר לשמור על לחץ דם תקין כאשר מכניסים חומרי הרדמה (עשויים להוריד לחץ דם). בנוסף התקן זה מאפשר גישה מיידית לווריד במידה ודרושה התערבות רפואית והחדרת תרופות מהירה וכו'.
  3. האם נבדקת טמפרטורת החיה בזמן ההרדמה? האם קיימים אמצעים לשמור על חום גופה בזמן ההרדמה ולאחריה? כלבים קטני גוף וחתולים נוטים להוריד טמפרטורה בזמן הרדמה, גם הגדולים בניתוח ארוך ומורכב מורידים טמפרטורה דבר שמסכן את חייהם ומאט את התאוששות.
  4. האם לחיה מורדמת מוכנס טובוס? (אמצעי חלול אשר מוכנס לקנה הנשימה ומספק גז הרדמה וחמצן). אמצעי חיוני לשליטה על עומק ומשך ההרדמה ועל מערכת הנשימה וכמובן אמצעי ישיר להתערבות המרדים במקרה של הפסקת נשימה. הטובוס משמש גם כמגן בפני הקאה וחדירה של חומר קיבתי לקנה הנשימה.
  5. האם המרפאה מזריקה חומרים נגד כאבים לחיה שמתאוששת מניתוח?
  6. האם כל חיה מורדמת מחוברת לניטור? כזה שמודד דופק, אחוז חמצן בדם, לחץ דם ונשימות. אמצעים המאפשרים מעקב על פעילות הלב, ריאות, חמצון הדם ומאפשרות למרדים לעקוב ברציפות על כל מדדי החיה המורדמת.

במרפאת ברנע אנו מוסיפים עוד אמצעי ביטחון, בכל זמן ההרדמה ולצד המנתח עומד טכנאי מיומן אשר כל תפקידו להיות מרוכז בחיה המורדמת ולוודא כי המדדים תקינים.

לעיתים שואלים אותנו לקוחות למחיר של ניתוח זה או אחר ולעיתים גם נשמעות טענות כמו "אצל ד"ר X או Y הניתוח יותר זול!". כמו שניתן לראות מהמאמר הרדמה בטוחה ומודרנית דורשת ציוד מתקדם, חמרי הרדמה מודרניים ובטוחים וצוות מנוסה ואחראי. כל אלו עולים כסף! עיגול פינות על ידי אי שימוש באחד או בכמה מהאמצעים המוזכרים מעלה (כמו לא להכניס טובוס או נוזלים תוך ורידיים) חוסך אולי כסף אך מעלה את הסיכון ואת אי הנוחות לחיה בזמן ואחרי הניתוח.

בכל שאלה בנושא הרדמת חיות המחמד בניתוחים נשמח לענות באמצעות הטופס: צרו קשר